Faalangst en Rijangst

Je zou het niet denken, maar veel mensen hebben last van rijangst op het moment dat ze in de auto zitten. We krijgen steeds meer aanmeldingen van mensen die jaren geleden hun rijbewijs hebben behaald, maar nooit echt of nooit met zelfvertrouwen hebben gereden. Er zijn 7 miljoen mensen met een rijbewijs waarvan een half miljoen bijna niet rijdt en een half miljoen alleen selectief rijdt. Ook dit is rijangst.

De verschijnselen variëren van rijangst in bepaalde verkeerssituaties tot het ontwijken van de auto. Meestal gaat rijangst gepaard met lichamelijke reacties zoals gespannenheid, zweten en hevige hartkloppingen. Hierdoor ben je niet in staat helder te denken en de auto veilig te besturen. Meest voorkomende soorten rijangst:

  • Rijangst door paniekstoornis (snelwegangst)
  • Rijangst op kruispunten
  • Rijangst na een meegemaakte gebeurtenis
  • Rijangst t.g.v faalangst

Omdat Autorijschool Neel dit onderwerp belangrijk vindt zijn wij gecertificeerd en up to date met onze bijscholingen over dit onderwerp. Wil jij meer weten welke mogelijkheden wij bieden om van jou rijangst/faalangst af te komen meld je dan hier snel aan voor een gratis proefles.

Naast de mogelijkheden die Autorijschool Neel biedt, kunnen wij je nu ook aanmelden voor een aangepaste examen namelijk het faalangst examen. Zie het filmpje van CBR hieronder voor meer informatie.


Opfrislessen 

Ben je een beetje vastgeroest of heb je na het halen van je rijbewijs gewoon te weinig gereden, of ben je gewoonweg nog te onzeker in het verkeer? Herken jij jezelf in een van de onderstaande punten? 

  • Achteruit inparkeren en file parkeren wordt steeds lastiger voor je, je voelt je niet zeker en moet dit in meerdere pogingen doen.
  • Angst voor het rijden op de snelweg.
  • Straatje keren of bocht achteruit vind je lastig en je rijdt liever een blokje om?
  • Ben je dit zat en wil je het in één keer goed doen?

Autorijschool Neel helpt je graag met een opfriscursus. Begin vandaag nog het autorijden veiliger te maken en kosten te besparen op het gebruik van de auto. Verdien dus je investering op termijn terug!. 

Proefles plannen